Golden Team Bucureşti

Golden Team Bucureşti

La iniţiativa Clubului Sportiv Golden Team Bucureşti, condus de Costin Floricică, revista “Sport Revolution” s-a alăturat ca partener direct şi organizator al Cupei “Golden Revolution”, eveniment care a avut loc pe 1 Iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, cu sprijinul CS Rapid, la sala sporturilor din Giuleşti. Profilul competiţiei a fost de karate kyokushinkai, concursul fiind destinat copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani.

Să vă spun sicer, nu m-aş fi implicat în organizarea acestui eveniment dacă nu ar fi fost vorba de Costin Floricică şi de un sistem marţial pe care l-am practicat timp de şase ani. A fost, însă, şi un prilej de verificare a unităţii kyokushinului din ţară. Am constatat cu plăcere că au răspuns chemării noastre cluburi din toată România, la start înscriindu-se în jur de 200 de copii. Participanţii ar fi fost mai mulţi, aşa cum s-au şi anunţat iniţial, dacă “marele binefăcător” al artelor marţiale şi al kyokushiunului în special, Dorel Bulearcă, nu ar fi interzis cluburilor din FRAMC să participe la această competiţie, care nu avea ca obiectiv decât promovarea unui frumos stil de karate.

Dar nu este vina aceluiaşi Dorel Bulearcă pentru că, de exemplu, CS Goshin Ryu Ploieşti, condus de Cristi Bozianu, a decis din lipsă de coloană vertebrală, curaj, onoare şi spirit de luptător să urmeze ordinele marelui Shihan Dorel. Stau şi mă întreb, retoric evident, cum să pretinzi că eşti  un lider de departament sau federaţie, chiar şi de club, să vorbeşti despre respect, onoare, virtuţi prezente în codurile stilurilor marţiale, când acţiunile şi atitudinea ta dovedesc slugărnicie, mizerie interioară şi lipsă totală de caracter. Mă băieţi, Oyama cu siguranţă este mândru de voi!

Dar să trecem peste neghina care a perturbat aproape nesemnificativ Cupa “Golden Revolution” şi să vorbim despre nivelul tehnic foarte ridicat al competiţiei, despre arbitrajul exemplar susţinut de Federaţia de Kyokushin Tradiţional din Sibiu, despre prietenia ce leagă cluburile participante de foarte mulţi ani, despre reîntâlnirea, cu acest prilej, a unor vechi practicanţi care nu s-au văzut de foarte mult timp. Asta ar trebui să însemne kyokushinul: unitate, prietenie, cooperare, aşa cum a lăsat cu limbă de moarte Sosai Masutatsu Oyama.

Am remarcat pregătirea tehnico-tactică a elevilor antrenaţi de Ionel Stancu, un vechi practicant de karate kyokushin, care a dovedit prin atitudinea sa că prietenia şi dorinţa de unitate sunt mai presus de politicile păguboase ale lui X sau Y. Trebuie să mulţumim, de asemenea, Clubului Sportiv Rapid Bucureşti pentru ajutor acordat, Federaţiei Române de Kempo pentru că ne-a pus la dispoziţie, gratuit, cele trei suprafeţe de luptă, Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, Radio Sport Total pentru promovarea evenimentului, lui Lucian Mursez şi firmei Scorseze pentru asigurarea pazei şi a echipei medicale şi departamentului de Wushu din cadrul FRAM pentru demonstrativul susţinut în aplauzele spectatorilor şi sportivilor prezenţi la eveniment.

În final, trebuie să încheiem într-o notă optimistă. Aşteptăm momentul în care orgoliile, caracterele infecte, răutăţile şi persoanele care au scopuri distructive nu-şi vor mai găsi adăpost în structuri ce se vor promotoare ale unui cod etic înalt, aşa cum sunt artele marţiale, şi vor coborî acolo unde le este locul, în subsolul societăţii umane, în acelaşi loc cu scursurile blamate de aceasta. Evident, este o utopie, dar ce gând frumos! Văzând, însă, că se poate şi cu frumosul, şi cu omenia, şi cu înţelegerea, voi căuta întotdeauna să urmez Adevărata Cale.

La finalul concursului, au fost acordate diplome de excelenţă următorilor:

Kancho Florentin Marinescu, preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale;

Pătru Grindeanu, secretar general al FRAM;

Gabriel Oroviceanu, antrenor emerit arte marţiale;

Virgil Făşie, antrenor de box şi arte marţiale;

Robert Manole, membru în Comisia de Disciplină a FRAM şi preşedinte al Fundaţie Române de Arte Marţiale Nippon Seibukan;

Şerban Chioncel, director Radio Sport Total FM;

Alexandru Medişanu, reprezentantul “Sport Revolution” la Timişoara.

Cluburi participante la Cupa “Golden Revolution”:

Golden Team Bucureşti