“The Martial Way begins with one thousand days and is mastered after ten thousand days of training” – Sosai Mas Oyama, Kyokyshin Karate founder

Kenji Midori

Kenji Midori ( Midori Kenji, născut 18 aprilie de 1962) este un luptător japonez Shinkyokushin și Kyokushin. Midori a fost un student de Masutatsu Oyama, fondatorul Kyokushin Karate. Midori a preluat conducerea a WKO Shinkyokushinkai si se concentreaza asupra îmbunătățirii tranta Karate (Fighting Karate).

După moartea lui Masutatsu Oyama, fondatorul Kyokushin Karate, Organizația Internațională a Karate inițiala s-a rupt în trei grupuri, dintre care unul este cunoscut sub numele de World Karate Organization Shinkyokushinkai, condusa de Yukio Nishida inițial. După ce Nishida a demisionat, a fost urmat de Keiji Sanpei, care a fost la rândul său, urmat de Yasuhiro Shichinoh și apoi în cele din urmă Kenji Midori. Sub conducerea lui Midori organizatia a schimbat oficial numele în WKO Shinkyokushinkai în 2003. Astăzi, Midori deține funcția de Kancho (Președintele) al WKO Shinkyokushinkai.

 WKO Shinkyokushin, de asemenea, cunoscuta sub numele de IKO2, este o organizație de Kyokushin. Sediul central se află în Japonia și este în prezent prezidată de Kancho Kenji Midori. Este una dintre organizațiile cele mai răspândite din lume, cu peste 80.000 de practicanți.

  • Organizarea Shinkyokushin își are originile în școala creata de Sosai Mas Oyama și stilul său, Kyokushin karate, una dintre formele cele mai respectate de luptă din lume pentru eficacitatea sa și duritatea antrenamentele.
  • După moartea lui Oyama în 1994, organizația pe care o crease a fost divizata din motive politice, în mai multe ramuri, dintre care trei mai important astăzi sunt IKO1, IKO2 și IKO3.
  • Din cauza problemelor juridice în Japonia, IKO2 a fost redenumit Shinkyokushin și i s-a interzis sa foloseasca simbolul tradițional al Kyokushin, Kanku și kanji. Astfel, practicantii de Shinkyokushin poarta noile simboluri Kokoro și Kanji. Cu toate acestea, în lumea aparținând Shinkyokushin mulți practicanți continua să utilizeze emblemele vechi de Kyokushin.
  • La nivel mondial exista doua mari competitii: Cupa Mondială și Campionatul Mondial karate Shinkyokushin. Cupa Mondială are loc la fiecare patru ani ia locul de desfasurare se schimba la fiecare ediție. Cupa Mondială se face cu categorii de greutate, masculin si feminin. Categorii de sex masculin sunt 3: usoara (mai putin de 70 de kg), mediu (sub 80 kg) și grele (peste 80 kg). Pentru categoriile de sex feminin, de asemenea, sunt 3: usoara (până la 55 kg) mediu (până la 65 kg) și grele (peste 65 kg) .Calificarile pentru acest turneu se fac pe regioni sau țari în funcție de nivelul competitorilor dar și de alți factori. Campionatul Mondial este întotdeauna realizat în Japonia, de asemenea, o dată la patru ani și nu există diviziuni de greutate. Calificarile pentru acest turneu se fac la nivel regional.

Ideea originală a Shinkyokushinkai se reflectă în acesta maxima:  ‚O mie de zile de instruire pentru a învăța fundamentele, zece mii de zile de instruire pentru a stăpâni mintea”!. Simbolul nostru este numit Kokoro (sufletul) și reprezintă integrarea minte, corp si tehnica necesare pentru a hrăni spiritul artelor marțiale. Cercul de sus în cadrul Kokoro simbolizează mintea, figura centrală simbolizează arta și figura de mai jos, semicircular, simbolizeaza corpul.


Kenji Midori
Kenji Midori
imagine_dreapta_all